Dela min passion till nagellack!

söndag 15 juli 2012

Bordermanikyr!

Söndag igen och dags för Lela's nailart! Jag har länge sneglat lite på bordermanikyrer, eller naglar med ram som det blir om man översätter. Jag tycker att det ser lite läckert ut så var tvungen att testa!

Det fungerar sådär på mina egna naglar, de är lite väl välvda och rundade åt sidorna så ramen försvinner liksom när man ser naglarna rakt framifrån, själva syftet med manikyren går lite förlorad alltså. Det är väl dock inte alltid man tittar rakt framifrån på naglarna så det ser lite tufft ut ändå :)
Ett tips är ju att använda lack som är täckande på 1-2 lager eftersom det annars blir väldigt mycket lack på nageln... det tänkte jag inte på först utan försökte göra med ett par neoner från China Glaze. Resultatet blev väl fint men det blev väldigt tjockt och torkade aldrig så det var ingen långlivad manikyr direkt :)

Det blev i stället att jag använde Orly Liquid Vinyl och Color Club Lumin-Icecent samt några stenar som accent. Tycker det blev riktigt bra! Något tjockare ram skulle jag kunna ha men tycker nog det är snyggast när den är hyfsat tunn i alla fall.

Vad tycker ni om bordermanikyr? Något att hänga i julgranen?

10 kommentarer:

 1. Jag är faktiskt inte helt inne på det här än. Stenarna tycker jag gjorde susen i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jag gillade detta och har funderat på att göra något liknande själv ganska länge. Hade inte en aning om att de kallades bordermanikyr så jag lärde mig något nytt ikväll, tack:)

  SvaraRadera
 3. jag känner mig lite skeptisk... men det är inte fult på nåt sätt, jag bara tja.. kanske måste jag vänja mig?

  SvaraRadera
 4. Snygg kombination med ljust och mörkt så!
  Har inte prövat bordermanikyr själv men det är en kul och kreativ grej :)

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Jag har inte testat för det blir nog inte så jämnt på mig och så har jag väldigt välvda naglarså det kanske inte ens syns på mig.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är jättesnyggt! Hur gjorde du?

  SvaraRadera
 7. Jag har också sneglat på det här, ibland ser det snyggt ut på folk och ibland inte. Gillade färgkombinationen här, tror det hänger mycket på den. Kul att se, kanske ska testa själv också :)

  SvaraRadera
 8. Gillar det på andra och din färgkombo är toppen. Men på mina välvda naglar tror jag effekten skulle försvinna tyvärr, så jag nöjer mig med att kolla på andras mani. :)

  SvaraRadera
 9. fan, vad coolt! första gången jag ser en snygg border! du är så jäkla duktig!

  SvaraRadera
 10. Helena: Ja stenarna gillade jag också!

  Lela: Hehe jag vet egentligen inte heller men där jag har sett manikyren har den kallats så iaf :)

  Linda: Eller testa själv? ;)

  Cactus: Ja svart/silver är ju ett säkert kort iaf!

  Åsa: Nej det var ju inte optimalt heller för mina naglar men funkade!

  Anna: Jag målade hela nageln svart, lät torka, målade sedan silvriga lacket innanför och sparade ramen :) målade ända ut på tippen. När lacket torkat målade jag ramen längst ut på tippen så att ramen blev hel.

  Gelic: Kör på!

  Sofie: Det kan vara nog så kul!

  Sminkan: Tack! Det var snällt sagt :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det uppskattas väldigt mycket! Svarar så gött jag hinner i kommentatorsfältet :)