Dela min passion till nagellack!

fredag 3 februari 2012

Mina katter!

Så vi tar en liten avstickare från nagellack med det här inlägget. Magdalena kom med en förfrågan att se bilder på Skalman så här kommer en liten presentation av mina pojkar :)

Skalman (S*Poltergeist Sleepy Hollow) är en svart sphynx som jag har haft sedan han var 12 veckor gammal, nu har han hunnit bli drygt tre år. Han är extremt social och vill gärna vara nära, älskar att gosa och har en väldigt intressant personlighet. Sphynxar brukar beskrivas som en blandning mellan clown, apa, hund och katt och det stämmer ganska bra på honom. Massor av bus och hyss hittar den här intelligenta katten på :)
Väldigt förtjust i sin Ikearåtta!

Sen har vi Nils (S*Ozons Watch Out!) som är en treårig cornish rex. Han är en riktig knäkatt och älskar sina människor, speciellt män har han ett öga för. Kommer det en besökare av manligt kön sitter snart Nils i knät :) Till husses stora förtret ibland då Nils kan bli lite av ett plåster när han är väldigt gosnödig. Annars är han som cornishar är allmänt, busiga och tokiga men har sina lugna stunder helt klart. Nils har bott hos mig sedan han var 14 veckor och Skalman och Nils har alltså i princip bott tillsammans hela deras liv.
De är givetvis innekatter då varken sphynxar eller cornish rex är lämpade för att vara utekatt. De går dock gärna ute i sele på sommaren :) Varken cornish rex eller sphynxar hör väl till de vanligaste kattraserna i Sverige så om någon är nyfiken berättar jag gärna mer om dem och om varför jag har valt att ha raskatter i stället för huskatter, det är dock en helt annan historia!

9 kommentarer:

 1. Men guuuuuuuuuuuu' så söta de är då!! När de ligger och kramas! Myyyyys! Och vilken underbar bild på Skalman och IKEA-råttan. Siri älskar sina också. Jag döpte de grå till Torgny och de vita till Siv så nu kan jag få henne att hämta en av rätt färg om hon är på humör för att lyda mina uppmaningar. Alla hennes är dock smutsiga hela tiden. Skalmans ser fräsch ut...

  SvaraRadera
 2. Mysiga:) Har förstått att iaf Sphynxar är väldigt speciella katter, cornish rex vet jag inte så mycket om. Är de bägge så kallade "allergi-katter"?
  Om jag skulle få för mig att skaffa en katt efter att min Muffins gått bort så kommer det bli en ragdoll.

  SvaraRadera
 3. Sminkan: Ikea gör bra råttor :) hehe ja denna är fräsh än så länge men bara tack vare att jag köpte en ny råtta förra helgen ;)

  Lela: Nja det finns ju helt klart allergiker som klarar både sphynx och cornish (min pappa tex) men för andra fungerar det inte alls. Cornish rex hårar ju dock inte ens i närheten av en vanlig katt så det är nog positivt ur allergisynpunkt. Raggdolls är fina, min bror har två :) dock lite väl håriga och lugna för min del hehe

  SvaraRadera
 4. Åååh vilka vackra katter. Alltid velat ha en Sphynx själv men det har dels varit en kostnadsfråga och dels har maken protesterat. Han har problem med "nakenkatter" :). Får nöja mig med min bondkatt (som är världens bästa förstås :)).

  SvaraRadera
 5. Gud vad söta... jag dör lite.

  SvaraRadera
 6. Elisa: Hehe, mer eller mindre alla reagerar negativt när de först får höra att jag har en sphynx :) Det är dock folk som aldrig har träffat på en nakenkatt. När de väl får träffa Skalman så charmar han dem totalt och de blir i stället väldigt positiva! Har din make träffat en sphynx? :)

  lackynails: Jaa de är fina mina pojkar! <3

  SvaraRadera
 7. Jättefina! :) Jag har varit inne på att skaffa en Devon Rex. Min fd. chef har såna som hon hade med till jobbet, vilka charmtroll de var. Men det är ju en kostnadsfråga också. Plus att jag inte tycker att de ska behöva va ensamma hemma så länge på dagarna. (Jag jobbar ju oftast ganska långa pass.)

  SvaraRadera
 8. Magdalena: Devons är också härliga! Jo det där med tiden är ju alltid en faktor, har alltid lite dåligt samvete när jag är borta mer än några timmar. Fördel att ha två är ju att de är rätt bra på att sysselsätta varandra och en arbetsdag utan matte klarar de ju utan problem :) man får se till att aktivera dem när man är hemma.

  SvaraRadera
 9. Men gud vilka mysar! Superfina och de låter som härliga kissar. :-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det uppskattas väldigt mycket! Svarar så gött jag hinner i kommentatorsfältet :)